Logo Schoorsteenveegbedrijf Joop van Leeuwen

Gediplomeerd meester schoorsteenveger

 

Berekeningen

Naast de twee berekeningen die op onze vorige website beschikbaar waren, hebben wij nu twee extra berekeningen toegevoegd voor het berekenen van de benodigde luchttoevoer voor uw kachel.

Wij zijn er trots op dat naast veel particulieren ook verschillende bedrijven onze berekeningen gebruiken.

Berekenen benodigd vermogen van een kachel
Als u een kachel wilt plaatsen in een huiskamer is het nodig te berekenen hoeveel warmte deze kachel moet gaan afgeven voor een behaaglijke warmte in uw huiskamer. Met behulp van een eenvoudig formulier geeft u lengte en breedte van uw huiskamer in en ziet u welk vermogen de kachel nodig zal hebben.

Berekenen benodigde diameter voor een openhaardkanaal
Wanneer een openhaard geplaatst wordt in een kamer moet er eerst een berekening plaatsvinden hoe groot het afvoerkanaal moet zijn zodat de trek van de openhaard optimaal is. De berekening op deze pagina toont u niet alleen de diameter van het kanaal, maar ook het luchtverbruik van de openhaard.

Luchttoevoer van een warmtebron
Hoeveel lucht verbruikt een openhaard? Hoe groot moet de opening van de luchttoevoer zijn om voldoende verse lucht toe te voeren? Dit formulier biedt uitkomst.

Volstorten van een afvoerkanaal
Bij het plaatsen van een RVS-voering in een schoorsteenkanaal wordt de ruimte rondom de voering volgestort met isolerende korrels. Dit formulier berekent om hoeveel vierkante meter het gaat.