Logo Schoorsteenveegbedrijf Joop van Leeuwen

Gediplomeerd meester schoorsteenveger

 

Werkzaamheden

Schoorsteenvegen

Voordat Joop zijn eigen bedrijf is gestart, heeft hij voor verschillende werkgevers schoorstenen geveegd. Nadat hij bij de ASPB de gezel- en meesteropleiding gehaald heeft, is Joop zijn eigen bedrijf gestart en is het schoorsteenvegen altijd de hoofdactiviteit van ons bedrijf gebleven.

Joop heeft voor de verschillende soorten in en afmetingen van kanalen het juiste veegmateriaal; normaal veegt Joop van binnenuit, maar mocht de situatie er naar vragen, heeft Joop ook de spullen om vanaf het dak te vegen.

Joop die een schoorsteen vanaf het dak veegt

Een schoorsteenkanaal gezien door onze schoorsteencamera

Camerainspectie

Soms is het belangrijk dat uw kanaal geheel visueel geinspecteerd wordt om te kijken hoe de staat aan de binnenzijde van het kanaal is. Dit kan zeker nuttig zijn om te weten als u in een huis komt te wonen waar langere tijd het kanaal niet gebruikt is of wanneer u een vreemde geur in de diverse ruimten in uw huis waarneemt tijdens het stoken.

In de prijs van de camera-inspectie is het vegen van het kanaal inbegrepen; als Joop klaar is, krijgt u van hem een veegbewijs en een formulier waar de conditie van het kanaal op beschreven staat. Daaruit kunnen evt. vervolgstappen genomen worden.


Schoorsteenpot uithakken

Mocht het uithakken van uw schoorsteenpot helaas geen oplossing bieden, kan Joop een RVS-voering plaatsen: er wordt een RVS-pijp in het rookkanaal geplaatst en deze wordt aangesloten op de kachel. Hierna gaan er geen afvoergassen meer door het orginele kanaal en zijn uw problemen opgelost.

Aangezien het plaatsen van een voering per keer verschilt, maken wij een offerte voor u op maat waarin de materialen beschreven staan en een grove indicatie hoelang de werkzaamheden gaan duren; als u hiermee akkoord gaat, wordt er een afspraak met u ingepland wanneer de pijp geplaatst zal worden.

Het plaatsen van een RVS-voering in een schoorsteenkanaal

Benodigd gereedschap voor het reinigen van een mechanisch ventilatie systeem

Reinigen van het mechanische ventilatiesysteem

Het hebben van een goede ventilatie in uw huis is erg belangrijk, zoals u in het rapport van IR. Evert Hasselaar, van het onderzoekinstituur OTB, kunt lezen. Joop heeft speciale materialen gekocht om uw mechanische ventilatiesysteem schoon te maken. Uw complete installatie wordt van beneden tot boven schoongemaakt om een goede doorstroom van de lucht te bevorderen.

Nadat de werkzaamheden klaar zijn, krijgt u van Joop een rapport waarin staat wat er precies bij u gedaan is met vermelding van evt. problemen met het systeem.